Φίλτρα Προϊόντων

Τιμή

 – 

  • ‎€165
  • ‎€840

Zex Nitrous Kit

Zex Nitrous Kit

Tο Νίτρο ΔΕΝ είναι ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ αέριο. Πολλοί το μπερδεύουν με την Νίτρο-γλυκερίνη που είναι άκρως εκρηκτική. Το Υποξείδιο του Αζώτου ή Νιτρώδες οξείδιο(nitrous oxide) N2O είναι ουδέτερο αέριο, δηλαδή ΔΕΝ αναφλέγεται.

Για τον κινητήρα, το Ν2O είναι απλά μια πιο βολική μορφή του απλού αέρα. Μιας που ενδιαφερόμαστε μονό για το οξυγόνο που περιέχει ο αέρας, το Ν2O παρέχει ένα απλό εργαλείο για να διαχειριζόμαστε ποσό οξυγόνο θα υπάρχει όταν αυξήσουμε τη ροή του καυσίμου. Η δύναμη έρχεται ΠΑΝΤΑ από την πηγή καυσίμου. Το Ν2O ΔΕΝ είναι καύσιμο. Απλά είναι ένας βολικός τρόπος να προσθέσουμε το επιπλέον οξυγόνο που χρειάζεται για να καεί το περισσότερο καύσιμο που βάζουμε. Αν προσθέταμε μονό Ν2O ΧΩΡΙΣ να αυξήσουμε την ροή καυσίμου, τότε απλά θα αυξάναμε την ταχύτητα με την οποία κλαίγεται το καύσιμο που υπάρχει υπό ΚΣ.

Το νίτρο σου επιτρέπει, μέσα στο ΙΔΙΟ κλάσμα χρόνου να κάψεις αποτελεσματικά περισσότερο καύσιμο και βεβαία να απελευθερώσεις περισσότερη ενεργεία (πάντα στην ιδία μονάδα χρόνου). Ουσιαστικά είναι αντίστοιχο με το να χρησιμοποιείς μεγαλύτερους εκκεντροφόρους, σύστημα υπερσυμπιέσεις κλπ.

  Όταν το Ν2O μπαίνει στον κινητήρα, η θερμότητα της διαδικασίας καύσης σπάει τον χημικό δεσμό απελευθερώνοντας το οξυγόνο για καύση και το άζωτο (που είναι αδρανές) προς εξάτμιση. Επιγραμματικά, περισσότερος αέρας συν περισσότερο καύσιμο ισοδυναμεί με πυκνότερο ατμό και μεγαλύτερη καύση με συνέπεια αύξηση της παραγόμενης ενέργειας.

Η καλύτερη στιγμή λειτουργίες του νίτρου είναι υπό πλήρη επιτάχυνση (wide open throttle (WOT)). Λόγω της πολύ μεγάλης επιπλέον ροπής που παρέχεται είναι καλύτερο να ανοίξει από όσο ποιο χαμηλές στροφές γίνεται. Συνηθως πανω απο τις 2500 ΣΑΛ μπορεί να ανοιχτεί (πάντα υπό WOT).

Το νίτρο ΔΕΝ αναφλέγεται, οπότε η φιάλη του Ν2O δεν είναι επικίνδυνη.