Έλεγχος Μπουζοκαλωδίων

[Contact us for a price]
In stock

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΠΟΥΖΟΚΑΛΩΔΙΩΝ

Ανίχνευση κακής λειτουργίας των Μπουζοκαλωδίων

Οπτικός έλεγχος.                                                                                                                     Εξέταση μόνωσης. Επίσης, να ΜΗΝ υπάρχουν ραγίσματα, ίχνη καψίματος ή τρύπες, στις συνδέσεις και στα σημεία που τα μπουζοκαλώδια παίρνουν κλίσεις

Σκουριά. Θα πρέπει να ελέγξετε για την ύπαρξη σκουριάς στους ακροδέκτες των καλωδίων ή πολλαπλασιαστή/ντιστριμπιτερ.

Μέτρηση ομικής αντίστασης. Σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί κάποια ζημιά, θα πρέπει να ελέγξετε την αντίστασή τους με τη χρήση πολύμετρου. Η φυσιολογική αντίσταση των εργοστασιακών μπουζοκαλωδίων, βρίσκεται ανάμεσα στα 4.000-10 kOhm. Αν η αντίσταση των καλωδίων του ίδιου σετ, διαφέρει αρκετα το ένα απο το αλλο (και αναλογα του μηκους), θα πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρο το σετ.

Ελεγχος λειτουργίας. Έλεγχος  λειτουργίας με τον κινητήρα αναμμένο. Προσοχή στην υξηλή τάση των καλωδίων. Σε περίπτωση που εμφανιστούν ήχοι από ρεύμα ή σπινθήρες, απαιτείται άμεσα η αντικατάσταση των μπουζοκαλώδιων. Ο διαγνωστικός έλεγχος στα μπουζοκαλώδια της ανάφλεξης, πρέπει να πραγματοποιείται το λιγότερο κάθε 5-6 μήνες (ΑΝ και κανένας δεν το κάνει)!

Τα μπουζοκαλώδια χρειάζονται διαγνωστικό έλεγχο, αν διαπιστώσετε:

  • Προβλήματα στην ανάφλεξη
  • Εμφάνιση “Check Engine” στον πίνακα οργάνων
  • Αύξηση καυσαερίων σε CO2
  • Αρυθμία στο ρελαντί
  • Δυσκολία εκκίνησης κινητήρα
  • Απουσία ανάφλεξης
  • Ρετάρει στις ψηλές στροφές 
  • Ο κινητήρα κάνει σκασίματα
  • Αύξηση κατανάλωσης καυσίμου

Αίτια κακής λειτουργίας των Μπουζοκαλωδίων

Η υγρασία οδηγεί στην οξείδωση των ακροδεκτών τους. Φυσικό επακόλουθο, αλλα είναι και λόγος αλλαγής τους.

Βλάβες κατά την εξαγωγή και εισαγωγή των μπουζοκαλωδίων. Το χαλασμένο σημείο υπερθερμαίνεται, δημιουργεί σπινθήρες και διαρροές και στο τέλος αλλοιώνεται και καίγεται ο αγωγός και οι μεταλλικοί ακροδέκτες.

Οι διαρροές ρεύματος ενδέχεται να οφείλονται σε κάποια φθαρμένη μόνωση ή σε κάποιο φθαρμένο κάλυμμα προστασίας των καλωδίων ανάφλεξης. Ιδιαίτερη σημασία έχει η ποιότητα του μονωτικού, μιας και σε αυτή βασίζεται η αντοχή του τμήματος στο χρόνο.

Ακόμη και τα πιο μικρά ραγίσματα, ενδέχεται να ευθύνονται για τη μείωση ή διαρροή της τάσης του ρεύματος . Η μονωτική επικάλυψη των εργοστασιακών καλωδίων καταστρέφεται από την έκθεση σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες και από διάφορες χημικές ουσίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το περίβλημα του καλωδίου ανάφλεξης φεύγει από τη συνεχόμενη του επαφή με κάποιο άλλο τμήμα!

Μετεργοστασιακά μπουζοκαλώδια από σιλικόνη, ειναι πολύ πιο ανθεκτικά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

ΑΝ θέλετε κάτι καλύτερο από τα εργοστασιακά μπουζοκαλώδια, δοκιμάστε μπουζοκαλώδια σιλικόνης ή ακόμα καλύτερα και με μικρότερη ομική αντίσταση.

Εμείς στην AUTO PRO διαθέτουμε ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε μπουζοκαλώδια:

https://www.autopro.gr/racing-spark-plug-wires.html

Δοκιμάστε τα!!!

At the same price!

PRO PAGE 1
PAGE 1
[Contact us for a price]
PRO PAGE 2
PAGE 2
[Contact us for a price]
PRO PAGE 3
PAGE 3
[Contact us for a price]